Titel : Frostgrave: Demospil
Regelsæt : Frostgrave 2nd edition
Forventet spilletid : 3 timer
BeskrivelseTroldmænd leder efter skatte Felstadts frosne ruiner
Frostrave er et fantasy skirmish spil fra Osprey Games. I Frostgraves undervejs var alle verdens største troldmænd engang bosat i byen Felstadt - men en katastrofe kastede byen ud i en tusind år lang snestorm. Nu er stormet drevet over og i ruinerne er magiske artfifakter og trolddomsbøger.

I Frostgrave tager spillerne rollen som en troldmand fra en af otte magiskoler. Troldmanden følges af sin lærling og en gruppe af soldater. Igennem finder man skatte og trylleformularer. Felstadts ruiner er fyldt med farer, omvandrende monstre, levende magiske maskiner og udøde.

Regler: Frostgrave bruger d20. I de fleste stats ruller man imod hinanden, lægger bonuser til og ser hvem der ruller højest. Alle modeller har to actions i deres tur. Figurerne aktiveres på skift imellem spillerne, men troldmænd har evne til at kunne aktivere flere modeller. Så der er en taktisk vinkel på hvordan man bruger sin gruppe.

Særligt fedt: Der er så mange trylleformularer. Hver af de otte skoler har adgang til 10 formularer (og der er mange flere i udvidelserne). Derfor er det muligt at bygge vidt forskellige troldmænd. I 2nd edition er det største fokus, at alle formularer er balanceret i forhold til hinanden, baseret på de mange år spillet har været udgivet.

Siden udgivelsen har Frostgrave haft en lind strøm af udvidelser, et udgivet spin-off system (Ghost Archipelago) og et på vej (Stargrave).

Til introspillet ved Horisont Con bliver reglerne introduceret. Spillerne vil tage kontrol over en troldmand og tre soldater. I en del af ruinbyen åbner og lukker en række portaler - tilsyneladende tilfældigt. Ud af portalerne kommer skeletter, bærende på guld. Vogterne fra det skatkammer portalerne leder til.

Støv tryllebogen af og deltag i jagten på skatte.

Se Sørens Frostgrave samling her: http://bloodbeard.blogspot.com/p/fantasy.html
Fremviser :  Søren Bay