Hvad, hvor og hvornår?

Horisont Con er en hyggelig figurspilsfestival for alle de mange mindre kendte spil, som folk rundt om i landet måske ikke får spillet så tit. Vi stiller derfor lokaler, borde og lidt terræn til rådighed for at man kan komme og hygge sig med sine indie-spil, i fællesskab med andre der også brænder for netop de spil. Derudover vil der også være mulighed for at kunne fremvise et spil man brænder for, eller måske selv har brygget sammen.

Horisont Con finder sted d. 16 - 18 oktober, i Ungdomshuset i Odense, som har følgende adresse:

Ungdomshuset
Nørregade 60
5000 Odense C

Transport og parkering

Ungdomshuset ligger ret centralt i Odense by, og er kun en kort gå tur fra Odense banegård, hvis du skulle komme hertil med offentlig transport. Alternativt er der også rig parkeringsmuligheder i og omkring Ungdomshuset; dog skal det bemærkes at parkering til selve Ungdomshuset er begrænset, og vi opfordrer til at man prøver nærliggende parkeringspladser.

Hvornår åbner dørene?

Dørene til Horisont Con bliver slået op for publikum kl. 10.00 fredag, lørdag og søndag. Hver af dagene vil blive inddelt i nogle tidsblokke, hvor de forskellige spil vil blive fremvist.

Dørene lukker igen kl. 23.00 fredag og lørdag, men der vil være rig mulighed for at spille hele natten igennem - hvis det er det man har lyst til! Om søndagen vil der langsomt blive pakket sammen fra kl. 12.00, og endelig vil Horisont Con officielt takke af for i år og lukke sine døre, kl. 16.00.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Hvis du gerne vil komme og spille med, kan du tilmelde dig på denne side, uanset om du bare gerne vil prøve og spille en hel masse spil, eller om du gerne vil være fremviser for et spil.

Og skulle du brænde for at vise et, eller flere spil frem, skal du også huske at have registreret dit spil på denne side, så vi kan få det i programmet for årets Horisont Con. Husk at du skal senest tilmelde dit spil inden d. 2 oktober, hvis du ønsker at have det med i årets program!

Covid-19


Da fremtiden er en smule usikker i forhold til Covid-19's påvirkning af arrangementer, er vi derfor også afhængige af gældende retningslinjer fra andre myndigheder, såvel som Ungdomshuset. Vi vil tage alle de forholdsregler der skal til for at vi kan komme til at spille sammen og sørger for at der vil være godt med håndsprit samt god udnyttelsen af pladsen, så vi kan holde den fornødne afstand til hinanden.

Skulle vi være så uheldige, at efterårets retningslinjer tvinger os til at aflyse arrangementet refunderer vi tilmeldings gebyret kvit og frit, med hjælp fra Rollespilsforeningen Føniks som vil gå ind og dække den smule ekstra tab der er for os. Du kan derfor med ro i sindet tilmelde dig Horisont Con. Vi skal nok lave en sikker afholdelse af arrangementet og skulle vi aflyse får du hele gebyret tilbage - det er simpelthen ren luksus.

Hvad kan jeg komme til at spille?

Hvad end du har lyst til!
For selvom vi programsætter en masse fremvisningsspil, er det også vigtigt for os at du som deltager kan komme og spille lige de figurspil du har lyst til. Derfor har vi afsat et par borde, med terræn, til at man over festivallen kan komme til at spille lige det spil man har lyst til - og evt. bruge vores Facebook gruppe til at koordinere med andre deltagere om hvilke spil der kunne være sjove at tage figurer med til.

Helheden af vores hobby

Men! Det er meget vigtigt at huske på at vi gerne vil kære om helheden af vores fælles hobby, og derfor ser vi helst at man kun spiller med malede figurer på bordene, hvad enten det er i forbindelse med 'fri leg' eller hvis man er fremviser. Umalede figurer, som man gerne vil sidde og male lidt på, er man mere end velkommen til at tage med!

Maleborde og loppemarkede

For selvom vi har fokus på at vi kan nå at spille så mange spil som muligt, er det også muligt at sætte sig til at male sine figurer, hvis det er det man har lyst til! Der vil blive opsat et malehjørne, og her kan du sidde og dele tips og tricks med andre malere.

Derudover vil der også blive sat borde og tid af til et lille loppemarked hvor du kan sælge nogle af dine gamle figurer, terræn eller lignende figurspilsrelateret, samt se om andre skulle have taget noget gammelt, nyt eller spændende med som du lige står og mangler i din samling.

Hvordan med forplejning?

Til Horisont Con vil du som deltager kunne forsyne dig med gratis kaffe og te i løbet af festivallen, mens morgenmad, frokost og aftensmad kan anskaffes blandt de mange forskellige spisesteder der ligger rundt om Ungdomshuset - eller længere væk, hvis man har lyst til det. Og man må naturligvis gerne tage sin mad med tilbage til Ungdomshuset og nyde den der.

Overnatning

Foruden de forskellige hostels og hoteller i nærheden, vil der være et antal begrænsede sovepladser, på fælles sovesale, i selve Ungdomshuset til rådighed for deltagerne. Disse sovepladser tildeles efter først-til-mølle-princippet, og hvis man ønsker at overnatte i Ungdomshuset skal man blot krydse det af i sin tilmeldning. Til disse sovepladser skal man selv medbringe både liggeunderlag eller madras, samt dyne/sovepose og pude.

Alkoholpolitik

Det er naturligvis tilladt at nyde sig en lille øl eller to i løbet af Horisont Con, men vi vil gerne frabede at man som deltager drikker sig uhensigtsmæssigt beruset og bliver til gene for andre deltagere - vi er her for at dyrke vores hobby, ikke for at gå på druk. Derfor ser vi også helst at man holder indtaget af stærk spiritus til et behageligt minimum og måske lige tager lidt ekstra hensyn til sine meddeltagere.

Rygning

Der må ikke ryges indenfor i Ungdomshuset. Skal man ryge kan dette foretages i baggården bag ungdomshuset.


Hvad skal jeg huske at have med?

Her er en god lille huskeliste til dig, inden du tager afsted til Horisont:

 • Figurer til de spil du gerne vil spille

 • Terninger, af forskellige typer

 • Målebånd , helst i tommer

 • Liggeunderlag el. madras, samt pude og sovepose eller andet, hvis du skal overnatte på Ungdomshuset

 • Opladere til mobiltelefon, såvel som tablet eller laptop

 • Ørepropper - altid en god idé til sovesale

 • Egen kaffekop - af hensyn til miljøet

 • Et smil på læben


 • Det Store Horisont Lotteri


  Udover at vi kommer til at spille en masse spil sammen, og få hygget os i fællesskabet om vores hobby, har vi også det store Horisont Lotteri, hvor en række af vores seje sponsorer har bidraget til en bred præmie pulje!

  Som deltager har du allerede ét lod i lotteriet gennem din tilmelding - men skulle du have lyst til at øge dine chancer, kan du købe ekstra lodder for 10 kr. stykket som, udover at give dig en ekstra chance for at vinde en præmie, vil gå ubeskåret til at vi kan afholde næste års Horisont!.

  Søndag morgen trækker vi lod om alle de donerede præmier på samme tid. Og skulle du allerede være taget hjem om lørdagen, så skal vi også nok sørge for at du får dine præmier tilsendt, eller på anden vis leveret til dig, når Horisont Con er vel overstået!

  Sponsorer

  Til årets Horisont Con har vi været så heldige at få sponsorater til præmier og lotteri, og dem vil vi gerne lige sige en stor tak til her!

 • Mantic Games - har doneret Here's Negan, Dreadball og Star Saga

 • Ramshackle Games - har doneret Horisont Con 2020 exclusive model, ekstra præmie modeller og bit til Gaslands!

 • GameMat.eu - har doneret en lækker dobbeltside 3'x4' spillemåtte i neoprene

 • Bloodbeard's Garage - har doneret en 3´x4´filt Frostgrave måtte

 • Army Painter - har doneret hobbyværktøj